torstai 2. toukokuuta 2013

Nainen parhaan pastan takaa


Tapasimme alkuviikosta Katin - naisen Mokon Paras Pasta -kilpailun voittajapastan takaa. Juttelimme hänen kanssaan ruoanlaitosta, hassuista tilanteista ja inspiroivista asioista.

Miten lempeän tulisen paprikakastikkeen ohje syntyi?
Yleensä kokkailen ilman reseptiä ja heittelen aineksia tilanteen mukaan. Siksi olikin hassua tätä kilpailua varten kirjata ylös reseptiin tarkat määrät :) Paahdetut paprikat ovat yksi lempparimauista ja savupaprikamauste on mahtava ja se onkin tämän reseptin ytimessä.

Mistä inspiroidut ruoanlaitossa tällä hetkellä?
Aasialainen makumaailma on kiehtova. Olen viime aikoina mieltynyt kokeilemaan etenkin kaakkois-aasialaisia ruokia, esim. vietnamilaisia kesärullia.

Kuka on esikuvasi ruoanlaitossa?
Jamie Oliver on mahtava persoona ja loistava kokki. Olen kantanut Englannin reissuilta pari tiiliskiven kokoista Jamien keittokirjaa kotiin, joista lähinnä saan vaikutteita herkullista kuvamaailmaa selailemalla ennemminkin kuin lukemalla orjallisesti reseptejä. Keittokirjat ylipäätään toimivat monesti inspiraation lähteenä pelkällä olemuksellaan.

Lempiraaka-aine tällä hetkellä?
Kasvikset & tuore korianteri.

Mikä luottoasia löytyy aina keittiöstäsi?
Sitruunalla maustettu oliiviöljy ja yritän pitää kaapissa myös aina varalla kookosmaitoa.

Mikä on keittiösi tärkein kapistus?
Kaikki pannut, veitset ja kapustat ovat tärkeitä keittiössä, mutta blenderi pauhaa usein etenkin aamuisin kun siellä taittuu niin kätevästi esim. aamusmoothiet.

Mitä raaka-ainetta ilman et voisi elää?
Halloumi-juusto. Se on parasta paistettuna ja salaatin kanssa!

Mikä on bravuurisi keittiössä?
Minulle ei ole mitään tiettyä bravuuria. Tykkään enemmänkin kokeilla uusia juttuja. Keittokirjoja minulla on paljon ja tykkää selailla alan kirjallisuutta ja reseptejä.

Mikä on epäonnistunein kokkailukokemuksesi?
Päätin kokeilla paljon puhuttua pulled porkia. Tein sen virheen, että kokeilin sitä vieraassa keittiössä jossa mm. uuni ei ollut tuttu jne. Lopputulos ei ollut niin mainio mitä monesta ruokablogista on saanut lukea!

Mielenkiintoisin ruoka-annos, jonka olet syönyt?
Aasiassa lomaillessa tilasin paikallisessa ravintolassa ruoka-annoksen tietämättä mitä aineksia ruoassa on. Myöskin ruoan jälkeen oli epäselvää että mitä tuli syötyä ;)

Katatko ruoan arkenakin nätisti vai syödäänkö teillä enneminkin pasta sohvalla telkkarin edessä?
Kattauksen kasaaminen on mielestäni mukavaa puuhaa, mutta ihan joka arkipäivä ei tule katettua vimpan päälle. Osa juhlan tunnusta ja arjen luksuksesta tuleekin siitä kun sitten välillä laittaa pöydän koreasti ja ruoan nätisti esille. Minulla on Iittalan teema sarjaa mustana ja valkoisena ja katson ruoan mukaan kumpi sopii paremmin. Simppeli ja tyylikäs kattausmaailma on mieluinen.

Lue katin omaa blogia täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...