keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Tukholma Mokon silmin

Tukholma on yksi mokolaisten lempikaupungeista ja etenkin keväisin sinne tulee pakottava tarve päästä. Vietimme siellä pitkän viikonlopun haistellen tuulia ja nautiskellen kevätkeleistä.

Tukholman ”must” kohteisiin kuuluu Rosendahls Trädgård, ihana hyötypuutarha Djurgården –saarella. Sinne kävelee mukavasti Strandvägeniltä ja reippailun jälkeen suosittelemme lounasta puutarhassa omenapuiden katveessa. Vinkkasimme tästä samaisesta ihanuudesta myös viime kesän lopulla täällä blogin puolella. Lue silloinen postaus ja katso lyhyt video paikasta täältä.


Rosendahlin noutkuvat herkkupöydät


Keväinen kala-annos raikkaassa ulkoilmassa


Moko –tyyliin somistettu asuntolaiva Strandvägenillä

Södermalm on loputon aarreaitta, voit viettää kokonaisen päivän vaan kävellen ja tupsahdelleen pikkuputiikkeihin ja kuppiloihin.  Mokon lemppari on Urban Deli Nytorgetilla. Se on ihastuttava herkkuputiikin ja ravintolan yhdistelmä. He ovat avanneet uuden ravintolan myös Sicklaan.


Urban Delin terassilla kelpaa syödä lounasta


Söderistä löytyy myös Saltå Kvarnin putiikki, kaikki luomua ja hienot pakkaukset!


Saaristolaivat kuuluvat Tukholmaan ja kun jalkoja väsyttää hyppää laivaan ja ihaile kauniita maisemia muutaman tunnin risteilyllä


Fotografiska on huippukohde valokuvataiteen ystäville, ylhäällä on myös kiva kahvila ja hulppeat näköalat. Tällä kertaa näimme Henri Cartier Bressonin näyttelyn!

Moko rakastaa Svenskt Tenniä! Olivat iloksemme avanneet myös teesalongin  jossa kelpaa istuskella. Kukkakimputkin niin ajassa!
Totesimme että myös Tukholmassa Smoothiet maistuvat hyvälle ja vihannesvuoret ovat komeampia kuin Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...