Ihanaa helteistä heinäkuuta rakkaat Mokon blogin lukijat! Trooppiset yöt ovat saapuneet näille leveyksille ja ruoanlaiton on nyt oltava helppoa ja kivaa. Kukapa haluaisi näillä helteilä huhkia kuuman hellan äärellä tuntikausia. Nämä suussa sulavat perunankuorikupposet syntyvät grillissä kädenkäänteessä ja maistuvat taivaallisilta sellaisinaan tai muiden grilliruokien kaverina.
Keitä kokonaisia hyvin pestyjä perunoita, halkaise ja koverra lusikalla ylimääräistä perunaa pois.
Pyörittele perunakupposet marinadissa ja grillaa grillissä rapsakoiksi.
marinadi noin yhdelle kilolle perunoita:
2 dl öljyä
tuoretta timjamia ja persiljaa pieneksi silputtuna
1 tl suolaa,
hyppysellinen mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
sekoita hyvin
perunoita voidaan tarjoilla mitä erillaisimpien kastikkeiden kanssa
2 dl ranskankermaa
1 tl suolaa
tuorettaa persiljaa tai muita yrttejä silppuna
1 tl hunajaa
1 sipulinvarsi silppuna
sitruunanmehua
hyppysellinen mustapippuria
tai
sillikaviaari:
2 sillifileetä tai ravintolafilettä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
pilkotaan pieniksi kuutioiksi
1 nippu ruohosipulia tai sipulinvarsia silputtuna
1 tl sinappia
1 prk smetanaa
Raikas tomaattisipulisalaatti sopi hyvin näiden pottujen kaveriksi.
Samalla grillauksella valmistuvat myös rapsakat parsat ja mehevät paprikat.
Tekti: Tuulia, resepti: LIlli, kuvat: Susu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti