torstai 26. toukokuuta 2016

Raakakaakao-kaura-taatelismoothie
Smoothie kolmelle:

2 kypsää banaania
7 dl kauramaitoa (tai muuta suosikkikasvismaitoasi)
max 50g kuivattuja taateleita (riippuen siitä kuinka makeaa haluat)
1-2 tl raakakaakaojauhetta
1/2 dl cashewpähkinöitä
ripaus suolaa

(Ripaus psylliumkuitua sekä sekä Toco-riisilesejauhetta tuovat juomaan lisää rakennetta, mutta ne voi myös jättää pois.)

Heitä kaikki ainesosat blenderiin ja surauta herkku valmiiksi juomaksi.

Mokon uutuussmoothie on maidoton, gluteeniton ja sokeriton, muttei ollenkaan mauton – päin vastoin! Taateli ja banaani tuovat herkkujuomaan luonnollista makeutta sekä täyteläisyyttä ja raakakaakao piristää lempeästi. Tämän reseptin kaikki ainesosat sisältävät paljon arvokkaita vitamiineja ja hivenaineita, mutta ei ole raakakaakaon voittanutta.

Raakakaakao kuuluu maailman ravinnerikkaimpiin ruoka-aineisiin. Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa. Antioksidantteja ja magnesiumia siinä on enemmän kuin missään muussa ruoka-aineessa. Kaakao sisältää myös paljon rautaa, sinkkiä, kuparia, mangaania, kromia, rikkiä sekä kuituja.

Perinteinen tapa valmistaa kaakaota ja suklaata kuumentamalla ja voimakkaasti käsittelemällä tuhoaa valtaosan arvokkaista ravintoaineista. Raakakaakaon valmistus sen sijaan tapahtuu lempeästi n. 40 asteen lämmössä, jolloin kaikki arvokkaat ravintoaineet säilyvät kaakaossa.

Se joka väitti suklaan olevan epäterveellistä oli väärässä. :)Teksti ja kuvat: Tuulia, resepti: Moko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...