maanantai 13. elokuuta 2012

Terveyttä edistävä parsakaali

Moko Market & Caféssa käytetään paljon ihania & herkullisia raaka-aineita, joista monilla on hyviä vaikutuksia. Paras ruokavalio syntyy kun syöt monipuolisesti, mutta tiettyjä tuotteita kannattaa suosia niiden terveysvaikutusten takia. ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarja esittelee eräitä Moko Market & Café:n suosituimpia raaka-aineita ja niiden hyötyjä. Viime postauksessa kerroimme porkkanasta. Tässä toisena esittelyssä on terveyttä monin tavoin edistävä parsakaali. Seuraavat esittelyt tulevat ensi viikolla. Tervetuloa seurailemaan ja kertomaan myös omia kokemuksianne näistä meidän lemppariraaka-aineista!


Parsakaalilla on tunnetusti erittäin paljon terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Se sisältää useita ravintoaineita, kuten mm. A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kalsiumia ja ravintokuituja. Parsakaalin syöminen edistää antioksidanttien syntyä, jotka parantavat vastustuskykyä ja neutralisoivat vapaita radikaaleja. Sen
syömisellä on myös parantava vaikutus tulehduksiin ja se tuottaa neutralisoivia entsyymejä, jotka poistavat myrkkyjä elimistöstä. Lisäksi parsakaalin syömisestä on löydetty vaikutuksia, jotka edistävät aivojen toimintaa. Lue tarkemmin parsakaalista ja sen terveysvaikutteista täältä.

Moko Market & Caféssa parsakaalia löytyy viikoittain salaattien täytevalikoimasta sekä suositusta parsakaalikeitosta. Cashew-chili-parsakaali-valkosipuli täytteemme on niin suosittu, että jaamme sen nyt tässä teille:

Mokon paras parsakaalisalaatti

1 kg tuoretta parsakaalia
suolaa
1 tuore chili
1 tl chilijauhetta
1 dl öliiviöljyä
200 ml hunajaa
4 valkosipulin kynttä
2 dl cashewpähkinää

Leikkaa parsakaali suuhun sopiviksi paloiksi ja keitä nopeasti kiehuvassa vedessä (lisää veteen suolaa). Kaalien tulisi jäädä sopivan rapsakoiksi, eli varo ylikeittämistä. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Paista chilit, valkosipulit ja chilijauhe öljyssä noin 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi hunaja ja sekoita seos parsakaalien joukkoon. Paahda samalla pannulla nopeasti vielä cashew pähkinät ja lisää ne salaatin sekaan. Sekoita ja tarjoile! Hyvää, helppoa ja terveellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...