Parsakaalilla on tunnetusti erittäin paljon terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Se sisältää useita ravintoaineita, kuten mm. A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kalsiumia ja ravintokuituja. Parsakaalin syöminen edistää antioksidanttien syntyä, jotka parantavat vastustuskykyä ja neutralisoivat vapaita radikaaleja. Sen
syömisellä on myös parantava vaikutus tulehduksiin ja se tuottaa neutralisoivia entsyymejä, jotka poistavat myrkkyjä elimistöstä. Lisäksi parsakaalin syömisestä on löydetty vaikutuksia, jotka edistävät aivojen toimintaa. Lue tarkemmin parsakaalista ja sen terveysvaikutteista täältä.
Moko Market & Caféssa parsakaalia löytyy viikoittain salaattien täytevalikoimasta sekä suositusta parsakaalikeitosta. Cashew-chili-parsakaali-valkosipuli täytteemme on niin suosittu, että jaamme sen nyt tässä teille:
Mokon paras parsakaalisalaatti
1 kg tuoretta parsakaalia
suolaa
1 tuore chili
1 tl chilijauhetta
1 dl öliiviöljyä
200 ml hunajaa
4 valkosipulin kynttä
2 dl cashewpähkinää
Leikkaa parsakaali suuhun sopiviksi paloiksi ja keitä nopeasti
kiehuvassa vedessä (lisää veteen suolaa). Kaalien tulisi jäädä sopivan
rapsakoiksi, eli varo ylikeittämistä. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori ja
pilko valkosipulit. Paista chilit, valkosipulit ja chilijauhe öljyssä noin 5
minuutin ajan. Lisää lopuksi hunaja ja sekoita seos parsakaalien joukkoon. Paahda
samalla pannulla nopeasti vielä cashew pähkinät ja lisää ne salaatin sekaan. Sekoita ja
tarjoile! Hyvää, helppoa ja terveellistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti