torstai 23. elokuuta 2012

Elimistöä puhdistava kaali

Moko Market & Caféssa käytetään raaka-aineita, joista monilla on hyviä terveysvaikutuksia. ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarja esittelee eräitä Moko Market & Café:n suosituimpia raaka-aineita ja niiden hyötyjä. Viime postauksessa kerroimme tyrnistä. Nyt esittelyssä vuorossa on elimistöä puhdistava kaali.


Kaali sisältää runsaasti vettä ja niukasti hiilihydraatteja, joista melkein puolet on sulamatonta kuitua - ne elvyttävät suoliston toimintaa sekä poiskuljettavat elimistöstä kolesterolia ja ylimääräisiä nesteitä. Siksi kaalilla on puhdistava ja painoa  laskeva vaikutus. Kaalissa on runsaasti mineraaliaineita, jotka edesauttavat mahalaukun ja suolien limakalvon puhdistumista. Monet eivät myöskään tiedä, että kaali sisältää yhtä paljon C-vitamiinia kuin appelsiini tai sitruuna. 


Moko Market & Caféssa kaalia käytetään laajasti erilaisissa ruoissa keitoista salaatteihin.Testaa Mokon oma coleslaw salaatintäyte tai suosittu kaalikeitto tai lammaskaalikeitto. Lammaskaalikeiton ystävien iloksi jaamme sen ohjeen tässä ja nyt:


Mokon ihana lammaskaalikeitto

1 sipuli
1 fenkoli
2 valkosipulinkynttä
1 kpl varhaiskaalia
n 300 g lampaan jauhelihaa tai lampaanpalapaistia
kasvisliemikuutio
kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
hunajaa

Pilko sipuli, fenkoli, valkosipulit ja kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kuullota öljyssä sipuli, fenkoli, valkosipuli ja liha.  Lisää kaalit ja freesaa nekin nopeasti. Kaada joukkoon nestettä muutama litra ja kasvisliemikuutio. Mausta makusi mukaan ja koristele annos tuoreella timjamilla. Syö heti tai vasta seuraavana päivänä jolloin keitto on parhaimmillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...