keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Suomen oma superfood: Mustikka

Monilla raaka-aineilla on erilaisia terveysvaikutuksia. Mokossa suositaan tiettyjä kasviksia ja marjoja juuri näitä syistä niiden herkullisen maun lisäksi. Haluamme kertoa näistä teille, joten loimme ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarjan, jossa esittelemme eräitä Moko Market & Café:n suosituimpia raaka-aineita ja niiden hyötyjä. Viime postauksessa esittelyvuorossa oli  valkosipuli. Tällä kertaa vuorossa tuo Suomen sininen kulta eli mustikka!


 Mustikkaa on pidetty jo kauan tärkeänä rohdoskasvina. Mustikan sanotaan olevan todellinen ”terveyspommi” ja se onkin ominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen marja. Mustikka sisältää mm. runsaasti
flavonoideja, joilla on myönteinen vaikutus ihmisen terveyteen. Mustikka on oma, kotimainen superruokamme. Mustikan erilaisia terveysvaikutuksia on puhuttu olevan mm. kolesterolin alentaminen ja muistin parantaminen. Marjojen fenoliset yhdisteet, kuten mustikan antosyaanit, voivat myös suojata sydän- ja verisuonitaudeilta sekä diabetekselta. Perinteisesti mustikan on myös katsottu suojaavan silmän verkkokalvoa.
Moko Market & Caféssa mustikkaa löytyy erilaisista smoothieista ja fruityistä kuten yllä olevassa kuvassa olevasta mustikkasmoothiesta sekä tietysti herkullisesta mustikkapiirakasta, jonka ohje löytyypi tästä:


Mokon herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

  • valmis piirakka pohja
  • 1 pakkaus mascarpone tuorejuustoa
  • 2 x kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • n. 2dl mustikoita

Tee pohja oman ohjeen mukaan tai käytä valmista piirakkapohjaa. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi mustikka keskenään. Levitä seos piirakkapohjalle ja ripottele lopuksi mustikat päälle. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakka on päältä kauniin vaalean ruskea (huom. älä päästä piirakkaa kuitenkaan liian ruskeaksi). Anna jäähtyä ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...