maanantai 13. elokuuta 2012

Porkkana - monikäyttöinen herkku

Moko Market & Caféssa käytetään paljon ihania & herkullisia raaka-aineita, joista monilla on hyviä vaikutuksia. Paras ruokavalio syntyy kun syöt monipuolisesti, mutta tiettyjä tuotteita kannattaa suosia niiden terveysvaikutusten takia. ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarja esittelee eräitä Moko Market & Café:n suosituimpia raaka-aineita ja niiden hyötyjä sekä terveysvaikutuksia. Ensimmäisenä esittelyssä on monikäyttöinen porkkana. Näitä lempiraaka-aineitamme esitellään täällä blogissa ja paikan päällä kahvilassa elo-syyskuun 2012 aikana. Tervetuloa seurailemaan ja jaa toki kommenttina omia kokemuksia ja vinkkejäsi näistä raaka-aineista!

Porkkana tunnetaan sen pirteästä mausta sekä suuresta beeta-karoteenipitoisuudesta ja sitä käytetään monien terveysoireiden lievitykseen ja hoitoon. Se auttaa mm. ehkäisemään osteoporoosia, parantamaan näköä, lievittämään ylähengitysteiden tulehduksia, vahvistamaan hermostoa sekä torjumaan unettomuutta ja stressiä. Porkkanan syömisen on todettu myös auttavan laskemaan painoa, koska se sisältää ravinteita ja biobakteereja, jotka pilkkovat tehokkaasti rasvoja. Lisäksi beetakaroteeni vahvistaa mahan seinämää ja nopeuttaa ruoansulatusta. Porkkana puhdistaa myös maksaa sekä auttaa poistamaan elimistöstä myrkkyjä ja kuona-aineita.

Porkkanaa voi syödä sellaisenaan välipalana, raakaraasteena tai salaateissa. Meillä Mokossa porkkanaa käytetäänkin Mokon omassa coleslaw -kaalisalaatissa, jossa se maun lisäksi antaa tälle salaatintäytevaihtoehdolle myös kivasti väriä.

Porkkana taipuu myös loistavasti keittoihin, kastikkeisiin, pataruokiin, muhennoksiin, erilaisiin lisukkeisiin ja makeisiin leivonnaisiin kuten porkkanakakkuun. Namskis!

Vinkki!
Tiesitkö, että porkkanaakin voi pakastaa? Jos joskus porkkanaraastetta tulee tehtyä reilusti sen voi pakastaa sellaisenaan! Jos pakastat porkkanaviipaleita tai -kuutioita ne vaativat 3-5 minuutin esikiehautuksen ennen pakastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...