perjantai 24. tammikuuta 2014

Terveellisen ihanaa tuorepuuroa



Mokon take-awaytiskiltä löytyy aina valikoima erilaisia hyvyyksiä: rahkaherkkuja, turkkilaisia jogurtteja Mokon omalla granolalla, erilaisia jälkiruokia, hedelmäsalaatteja, smoothieita ja tuorepuuroja, jotka kaikki tehdään Mokon keittiössä. Yksi terveellisimmistä ja suosituimmista hyvyyksistä on Mokon oma tuorepuuro. Siinä yhdistyvät kotimaiset marjat, erilaiset siemenet ja leseet turkkilaisen jogurtin ja soijamaidon pehmeyteen. Tuorepuuro on varsinainen terveyspommi ja se maistuu himohyvältä. Tuorepuuro on myös loistokas välipala, se pitää nälkää pitkään ja sen raikas maku piristää. Me ajateltiin, että kun kerran on näin hyvä herkku kehitelty, niin laitetaan ohjekin jakoon.


Mokon tuorepuuro à la Rosa, olkaa hyvät!

5 dl kaura-ruisleseitä
1 dl pellavansiemeniä
1dl soijamaitoa
1dl ananasmehua
juoksevaa hunajaa maun mukaan
mitä vain marjoja soseena
sekaan sopii myös kuivatut hedelmät kuten taatelit tms.
5 dl turkkilaista jogurttia

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää marjat soseena, soijamaito ja ananasmehu turkkilaiseen jugurttiin. Sekoista seokseen kuivat aineet ja makeuta juoksevalla hunajalla. Anna tekeytyä jonkin aikaa  jääkaapissa tai vaikka seuraavaan päivään, jolloin tuorepuuro on tekeytynyt ihanan täyteläiseksi.

Puuroa poskeen ja pirtsakkaa tammikuun loppua! Toivottaa Mokon Tanja


5 kommenttia:

  1. Kiitoksia reseptistä! Kokeilin tehdä tätä eilen ja tuli kyllä tosi hyvää :) Pistin kuvaakin blogiin omasta versiostani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Peeta, että reseptistämme oli iloa ja puuro maistui! :) Herkulliselle näytti!

      -Tiina

      Poista
  2. voikohan tämän tehdä soijajugurttiin, mitä luulet :) ?

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanalta, mutta voisikohan pellavansiemenet korvata jollain? Niitä kun ei raskaana ollessa saisi syödä.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kokeilla kaikkea mistä itse tykkää! Miksei soijajugurttiakin, kunhan muistaa että jotkut jogurtit ovat juoksevampia.
    Auringonkukansiemenet on ainakin ihan must.. pellavan voi kyllä hyvin jättää pois.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...