maanantai 23. syyskuuta 2013

Indigo

Eikös olekin niin, että kun paneutuu johonkin väriin, niin sitä alkaa nähdä vähän kaikkialla? Sinisen sävyt ovat ihan pikkutytöstä asti olleet suosikkejani, ja kun meille Mokoon saapui pellavatuotteita indigon sävyssä, ei ole kulunut päivääkään, jolloin en olisi bongannut jotain indigoon vivahtavaa kulkeissain. No, nyt sitä on vaikea välttääkään, kun indigo ja muut mahtavat sinisen sävyt ovat niin vahvasti pinnalla. Ja onneksi onkin, sinisen sävyt ovat niin upeita!
Minulle sininen näyttäytyy jotenkin ikiaikaisena, syvänä – syvällisenä, tyyneytenä ja no, yksinkertaisesti kauneutena, syvää sinistä väriä voisi vain tuijottaa, ukkosen tumma syysmerihän esimerkiksi on aivan hypnoottisen hieno. Rakastan kyllä lähes kaikkia värejä, mutta siniseen en kyllästy koskaan, oli se sitten pinnalla tai ei. Olen keräillyt jo pitkään kirppareilta indigon- ja koboltinsävyisiä astioita. Edessäni on lähiaikoina muutto, aloitin pakkaamisen esteettiseltä kannalta – nostin kaikki sinikuvioiset posliinit pöydälleni, ihastelin ja kuvasin niitä tovin ja pakkasin ne hellän huolellisesti ihan ensimmäisenä, aarteita kun ovat.

Coloria.net on mainio tiedonlähde väreistä kiinnostuneille. Indigosta siellä kerrotaan mm.että "Luonnonindigo on tunnettu kauan; kenties vanhin tunnettu orgaaninen väriaine. Lähes kaikissa vanhoissa kulttuureissa opittiin käyttämään jotakin indigoa sisältävää kasvia. Indigo on ollut samalla käytännössä ainoa luonnon sininen värjäysaine". Indigosta innostuneelle koko indigoartikkeli on kiintoisaa luettavaa, ja lisää tietoa sinisistä yleensä löytyy täältä.

Mokon Pinterestiin on kerätty oma oodi siniselle, jossa mm. ingidonsävyt loistavat. Kannattaa kurkata ja inspiroitua! Sininen on hyvä taustaväri moneen; intensiivisen sinistä pöytäliinaa vasten ruoka ja astiat näyttävät entistä kauniimmilta ja houkuttelevimmilta, sininen on ainakin minun mielestäni ihan mahtava taustaväri valokuvauksessa, sitä vasten kuvattavat objektit piirtyvät niin tenhoavasti.

Indigosta alati innostunein terveisin,
Tanja


2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia!!! Superkauniita sinisen sävyjä :)

    VastaaPoista
  2. Täällä sama juttu! Rakastan paljon värejä. Sininen on kuitenkin se lempiväri, vaikka punaisen eri sävyt ovat tärkeitä. Makkari on edelleen kesken kun mietin edelleen värimaailmaa. Olkkari on selkeästi punainen, mutta ei peruspunaista vaan vaaleanpunaisen, fuksian, vattun eri sävyjä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...