tiistai 26. toukokuuta 2015

Säpinää Sörnäisissä


Helsingin Sörnäisten alue kasvaa ja kehittyy rytinällä. Jos tämä kesä kuluu kaupungissa, niin ei hätää: hyppää fillarin selkään ja tule tutustumaan alueen monipuoliseen meininkiin.

Kierros kannattaa luonnollisesti aloittaa alueella sijaitsevan myymälämme Hattutehtaan Mokon eli "Hattiksen" pidetyllä lauantaibrunssilla

Lauantaibrunssin herkkuja

Brunssiähkyn laskeuduttua seuraava pysäkki on kivenheiton päässä sijaitseva Suvilahden kulttuurikeskus, "itäinen Kaapelitehtaamme", joka tunnetaan kenties parhaiten tänä vuonna jo 12. kertaa järjestettävästä Flow Festivaalista. Flow'n tämän vuoden esiintyjiin kuuluu artisteja Pet Shop Boysista Beckiin. Jos hipsterimeno tympii ja ysäri on se juttu, kannattaa suunnata alueella elokuussa järjestettävälle We Love the 90's -festarille, jonka musiikillinen tarjonta ei voisi enää ysärimmäksi mennä. Vai miltä sellaiset nimet kuten Vanilla Ice ja Pandora kuulostavat..?

Flow Festivaali järjestetään elokuussa Suvilahden alueella. 

Suvilahdella vakituisesti majaansa pitävät mm. sirkusopetusta antava Circus Helsinki, sirkusesityksiä järjestävä uuden sirkuksen keskus Circo sekä erilaisia tapahtumia organisoiva nuorten kansalaisjärjestö Oranssi ry. Alueella järjestetään myös kerran kuussa suuren suosion saavuttanut Kattilahallin kirppis. Katutaiteen ystäville alueelta löytyy pitkä graffittiaita, jonka maalaamiseen voi kuka vain osallistua.

Suvilahden nyt jo käytöstä poistetulla, vanhalla kaasukellolla on ikää yli sata vuotta. 

Suvilahden tuntumasta löytyy toinen suosikkialueemme Teurastamo, jossa kesä on kuumaakin kuumempi. Alue suorastaan pursuilee erilaisia tapahtumia. Mokolaisten suosikkeja ovat Teurastamolla usein pidettävät Street Food -tapahtumat, kirppikset ja joogatapahtumat. Tänä vuonna alueen valtaa ensi kertaa järjestettävä Sideways Festivaali, jonka suurin vetonaula on indielegenda The Jesus & Mary Chain. 

Teurastamon meininki on nimestään huolimatta letkeää. Kuvat: teurastamo.com


Teurastamon vakituisia yrittäjiä ovat mm. italialaista artesaanijäätelöä valmistava Jädelino, lähi- ja luomuruokaa kotimaisilta pientuottajilta suoraan kuluttajalle myyvä TuoretoriKellohallin ravintola sekä B-smokery, josta löytyy Pohjoismaiden suurin savustin. Myös Radio Helsinki pitää tätä nykyä majaansa alueella.

Suvilahden ja Teurastamon ohella mokolaisten kestosuosikit alueella ovat joogasali Pranama, joka toimii "maksa mitä pystyt" -periaatteella, tuoden joogan hienosti kaikkien ulottuville sekä kaupungin parhaat falafelit pyöräyttävä Fafa's, jonka falafelpalleroita tarjoillaan usein myös Mokon salaattibuffassa.

Kierroksen soundtrackiksi sopii mikäs muu kuin Sörkan laitakaduilla liikkuva, vanha kunnon Katupoikien laulu.

Teksti: Tuulia, kuvat: Tuulia, Taru & www.teurastamo.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...