tiistai 25. syyskuuta 2012

Suppilovahvero - ihanteellista ruokaa

Moko Market & Café:n ruoissa suositaan sesongin raaka-aineita, joista monilla on erilaisia terveysvaikutuksia. Haluamme kertoa näistä herkullisista raaka-aineista ja niiden mahdollisista terveysvaikutuksista teille. Loimme tätä varten ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarjan, jossa esittelemme Moko Market & Café:n suosituimpia raaka-aineita ja niiden hyötyjä. Viimeksi kirjoitimme punajuuresta. Nyt esittelyssä suppilovahvero. Koosteen 'Mokossa syöt' raaka-aine-esittelyistä näet täältä tai voit myös lukea kaikki aiheen postaukset täältä.


Sienet ovat todellisia aarteita: ne sisältävät vain vähän energiaa, pitävät hyvin kylläisenä ja takaavat silti runsaasti laadukkaita suoja- ja pääravintoaineita. Rasvaa niissä on minimaalisesti ja hiilihydraattejakin vain ripaus. Sienten proteiini on erityisen hyvälaatuista sisältäen kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Suppilovahvero on lisksi myös hyvä D-vitamiinin lähde. Sen lisäksi, että sienet sopivat hyvin vähäenergiseen, mutta ravintorikkaaseen ruokavalioon on niissä runsaasti antioksidantteja ja niiden on todettu olevan kolesterolia alentava vaikutus.


Moko Market & Caféssa sieniä löydät mm. metsäsienikeitosta ja suositusta metsäsienipastasta.

Vinkki! 

Kuivata osa keräämistäsi sienistä jolloin saat tehtyä niistä vaikka keskellä talvea sienirisoton tai -keiton. Hyvät kuivausohjeet löydät Marttojen sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...