maanantai 3. syyskuuta 2012

V niinkuin valkosipuli


Monet Moko Market & Café:ssa usein käytetyt raaka-aineet omaavat erilaisia terveysvaikutuksia. Haluamme kertoa niistä teille, joten loimme ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarjan, jossa esittelemme eräitä Moko Market & Café:n suosituimpia raaka-aineita ja niiden hyötyjä. Viime postauksessa esittelyvuorossa oli proteiinirikkaat Beluga linssit. Nyt kerromme mielipiteitä jakavasta valkosipulista.


Valkosipuli eli kynsilaukka on mausteena ja luonnonlääkkeenä pitkään tunnettu kasvi. Sen terveysvaikutukset on todettu useissa tieteellisissä tutkimuksissa ja se on mm. tehokas flunssalääke. Sen varsinainen
tehoaine on rikkipitoinen aminohappo, alliini, joka kynnen solukon rikkoutuessa muuttuu allinaasientsyymin vaikutuksesta allisiiniksi. Allisiini antaa valkosipulille sen tunnusomaisen hajun ja maun. Valkosipulia kutsutaan luonnon antibiootiksi, koska sillä on monipuolisia antimikrobisia vaikutuksia.

Moko Market & Caféssa mausteita käytetään paljon ja valkosipuli on yksi oiva maun lähde. Sitä käytetäänkin laajasti monissa ruoissa, mutta ei toki kaikissa. Hyvä esimerkki valkosipulilla maustetusta ruoasta, jota löydät meiltä usein on salaattibuffetista löytyvät marinoidut artisokat.

Vinkki!

Kuori valkosipulinkynsi painamalla kynttä työlautaa vasten leveällä veitsellä. Kun kynsi on hiukan murskaantunut, kuori irtoaa helpommin ja myös hienontaminen on helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...