keskiviikko 9. lokakuuta 2013

suklaakakkua syysviimoihin

Kun kesäkuumat on ohi, niin alkaapa taas täyteläiset suklaaherkut maistua. Voi apua, kuinka monet suklaaherkut olen jo tälle syksylle mussuttanut! Ja lisää täytyy saada, muu ei auta.





Mokoissamme on silloin tällöin tarjolla suussasulavan ihanaa suklaakakkua, ja koska se on ollut hyvin suosittua ja reseptiäkin siihen on meiltä pyydetty, tässä se tulee! Kakku on suorastaan syntisen hyvä, mutta se on onneksi ihmeen helppo valmistaa.

 Suklaakakku:

200g laadukasta tummaa suklaata
200g voita (älä fuskaa, käytä vain voita, maussa sen huomaa)
3dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja tai oikeastaan mitä tahansa jauhoja, myös gluteenittomat jauhot käy tai jopa mantelijauhe

Pilko suklaa ja voi kattilaan, ja sulata ne erittäin miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon sokeri, ja sekoita tasaiseksi. Poista kattila liedeltä, anna jäähtyä hieman ja lisää kananmunat yksi kerrallaan suklaisen sulan joukkoon. Lisää lopuksi jauho, ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200°C asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia. Jos haluat kakusta "mutaisamman", lyhyempi paistoaika riittää. Ja huomioon kannattaa ottaa myös vuoan koko, pienessä vuoassa kakusta tulee paksumpi, jolloin kakkua kannattaa paistaa taas vähän pidempään.

No, joka tapauksessa, tämän kakun kanssa ei tarvitse olla niin kovin tarkka – kakusta tulee jokatapauksessa ihana, oli se sitten kypsempi tai taikinaisempi sisältä. Kakku saa "hölskyä" vielä kevyesti keskeltä, kun otat sen pois uunista. Jos haluat kakusta helposti leikkautuvia paloja, anna kakun jäähtyä, ja laita se jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi tehdä hyvin myös muutamia päiviä etukäteen, se säilyy jääkaapissa hyvin (jos maltat olla syömättä sitä...). Mutta mikään ei estä nauttimasta kakkua lämpimänäkin, samantien uunista otettuna, vaikkapa jäätelön kanssa.



Tämä kakku on tosiaan mahtavan täyteläinen, ja sen lisäksi sopii jokin raikastus. Kuvan kakkupalan lisänä on syksyinen kombo mascarponevaahtoa, suolaisia pistaasipähkinöitä rouhittuna sekä amaretto-tilkassa mehevöitettyjä kuivattuja aprikooseja silputtuna.

Mokon kahvilassa keitellään usein makoisia hilloja, joten kahvilassa saatat saada kakkupalan keralle vaniljavaahtoa sekä vastatehtyä, raikasta vadelmahilloa.

Mikä on sinun suosikkisi suklaakakun lisukkeena? Vai haluatko nauttia kakun ihan vain sen täydellisessä suklaisuudessaan?

Tämä kakku kyllä tyydyttää vaativammankin suklaaholistin himon, ainakin vähäksi aikaa....

Terveisin Tanja, jonka suu sekä kamera rakastaa suklaakakkua.


1 kommentti:

  1. Kaveri linkitti tämän facebookissa ja tein tänään. Ei tää voi olla muuta kuin taivaallista <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...